Qyntel Woods

Qyntel Woods
Woods on the fastbreak.

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Father Of Day, Father Of Night.

 Manfred Mann's Earth Band - Father Of Day, Father Of Night (1973).


Καλησπέρα!
Η ομάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο και απαιτούνται υπερβάσεις και μεγάλες νίκες πλέον.
Πολλές αλλαγές προέκυψαν στην ομάδα από την τελευταία φορά που έγραψα ολοκληρωμένο κείμενο, ενώ αναμένεται να προκύψουν κι άλλες. Τουλάχιστον μία ακόμα αλλαγή είναι η εκτίμησή μου. Προσωπικά θα ποντάριζα σε δύο ακόμα μιας και ο Darius Johnson-Odom δεν δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες της ομάδας.
Ο τελευταίος αποκτήθηκε για να προσφέρει σκορ από την περιφέρεια αλλά όχι ως αντικαταστάτης του τραυματία -τότε- Λοτζέσκι αλλά σαν δεύτερος επιθετικός πόλος για τις αφλογιστίες του Σπανούλη.

Το πρόβλημα όμως καθώς φαίνεται είναι ότι ο Όντομ δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον Σπανούλη στο παρκέ επειδή έχει μάθει να παίζει κι αυτός με τη μπάλα στα χέρια για αρκετή ώρα και να δημιουργεί ο ίδιος καταστάσεις επίθεσης.
Όσο υπάρχει όμως ο Σπανούλης στο παρκέ, είναι σχεδόν απαγορευτικό να πάρει κάποιος άλλος πρωτοβουλίες ή να αναλάβει τη δημιουργία στα χέρια του.

Αυτόν τον ρόλο τελευταία, ανέλαβε -από μόνος του ή μετά από εντολές του κόουτς- ο Χάκετ (που ο τραυματισμός του τελικά δεν εμπνέει ανησυχία) με αρκετή επιτυχία. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε στην εξίσωση έναν Μάντζαρη που είναι αναντικατάστατος, έναν Αθηναίου που προσφέρει περισσότερα από όσα του αναλογούν στα στενά χρονικά περιθώρια που του δίνονται, έναν Σπανούλη που θεωρείται τοτέμ της ομάδας από το 80% των οπαδών της και "αναγκαστικά" θα είναι στην ομάδα μέχρι να βγει στη σύνταξη κι έναν Λοτζέσκι που είναι ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος "κλασικός" σουτέρ της ομάδας.
Φτάσαμε ήδη τα 4 άτομα στην περιφέρεια χωρίς τους Τολιόπουλο - Μουράτο κι ακόμα δεν έχουμε αναφερθεί στον Όντομ. Που καθώς φαίνεται, θα αποτελέσει τον "αδύναμο κρίκο" της περιφέρειας με την δεδομένη επιστροφή του Λοτζέσκι.

Με λίγα λόγια, δεν χωράει στο ρόστερ πλέον, εκτός, αν ζητηθεί από τον Σπανούλη να "κάνει πίσω" για λίγο διάστημα ώστε να αναλάβουν οι Χάκετ και Όντομ τη δημιουργία.
Μπορεί ο Σφαιρόπουλος να θέσει τέτοιο ζήτημα;
Πάμε παρακάτω...

Η ομάδα του Ολυμπιακού, καλώς ή κακώς, έχει μάθει να παίζει με αθλητικούς ψηλούς στο ρόστερ της στην εποχή Σπανούλη. Όσο υπάρχει ο Σπανούλης στο ρόστερ, θα συνεχίζουμε με αυτό το μοτίβο στελέχωσης.
Καλοί αμυντικοί, γοργοπόδαροι και αλτικοί Αμερικανοί σέντερ με έμφαση στο πικ εν ρολ παιχνίδι με άξονα τον Σπανούλη. Κάτι δεν μου ταιριάζει στο σύνολο λοιπόν...
Πού κολλάει ο Μιλουτίνοφ των 211 εκατοστών τότε, ενώ διαθέτουμε πλέον μόνο τον Χάντερ των 203 εκατοστών που δεν μπορεί να ανταποκριθεί μόνος του σε κάθε τύπο άμυνας που επιλέγει ο κόουτς;
Άρα, μας προκύπτει άλλος ένας ακόμα αδύναμος κρίκος στο ρόστερ και μάλιστα στην κομβική θέση του σέντερ.

Ο Πρίντεζης εκτιμάται ότι έχει εξουθενωθεί. Αυτό βέβαια δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα, αφού τα λεπτά συμμετοχής του είναι λιγότερα από πέρσι και δεν υπερβαίνουν τα 22 λεπτά μέσο όρο στο top 16.
Ενώ υπάρχει ο Χάντερ στο 5 που αποκρούει περισσότερες επιθέσεις από κοντούς (που οδηγούνται προς αυτόν) και από ψηλούς (που του αντιστοιχούν) ή ακόμα κι από ενδιάμεσους που μαρκάρει χαλαρά -ως συνήθως- ο Πρίντεζης.

Ο Αγραβάνης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο 4 αλλά αποδίδει καλύτερα σαν ενδιάμεσος στο 5 ή σαν ένας "Τσαρτσαρής" της θέσης, ενώ ο Τσαϊρέλης δεν απολαμβάνει πλέον την εμπιστοσύνη του προπονητή που τον επέλεξε.
Άρα, μείναμε χωρίς αξιόπιστη αμυντική λύση στο 4 κι αναγκαστικά θα καλούμε συχνά-πυκνά τον Παπαπέτρου κι αργότερα πιθανά τον Παπανικολάου να παίξουν άμυνα στα αντίπαλα 4άρια.
Τι θα γίνει όμως, όταν κάποια αντίπαλη ομάδα αποφασίσει να παίξει με δύο ταυτόχρονα ψηλούς που θα πιέζουν το ένα και μοναδικό 5άρι μας -δηλαδή τον Χάντερ- αφού ο Πρίντεζης το μόνο μαρκάρισμα που επιδιώκει να κάνει είναι να σηκώνει κάθετα τα χέρια του στους αντιπάλους;

Θεωρώ λοιπόν, ότι δύο προσθαφαιρέσεις είναι απαραίτητες στην παρούσα φάση ώστε να προλάβει η ομάδα το deadline των αλλαγών που εκπνέει στις 23 Φεβρουαρίου;
Εκτιμώ, ότι όλα γίνονται. Αρκεί να ξεκαθαρίσει ο Σφαιρόπουλος τι προτίθεται να κάνει και να οριοθετήσει αν προτιμά να αρκεστεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μία είναι ο Μιλουτίνοφ και στη θέση του ένας αθλητικός ψηλός τύπου:

1. Khem Birch 2.06 - 100 κιλά
https://en.wikipedia.org/wiki/Khem_Birch

Khem Birch vs Fenerbahce.

 


2. Alex Oriakhi 2.06 - 116 κιλά (ο ιδανικός αντι-Γιανγκ)
https://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Oriakhi

 

Alex Oriakhi è il nuovo pivot dell'Upea.

 3. Eric Buckner 2.08 - 100 κιλά
https://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Buckner

Eric Buckner 2014-2015 Season Highlights.

 

Η δεύτερη είναι η -αναγκαστική- φυγή του Όντομ ώστε να βρει χώρο ο Λοτζέσκι και -ξανά- ρόλο ο Αθηναίου με την ταυτόχρονη προσθήκη ενός 4αριού με έμφαση στο σκοράρισμα, καλό τρίποντο και ικανότητες ποστ παιχνιδιού τύπου:

1. Vladimir Dragičević 2.06 - 100 κιλά
https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Dragi%C4%8Devi%C4%87

Vladimir Dragicevic 2013/14 - Career Tribute.

 

2. Tadija Dragićević 2.06 -101 κιλά
https://en.wikipedia.org/wiki/Tadija_Dragi%C4%87evi%C4%87

Tadija Dragicevic last goodbye.

 


3. Nik Caner-Medley 2.03 - 104 κιλά
https://en.wikipedia.org/wiki/Nik_Caner-Medley

Nik Caner Medley season 2012-2013.

 


Όλοι οι παίκτες που ανέφερα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και έχουν οικονομικά συμβόλαια που εξαγοράζονται εύκολα...εκτός του Νικ που θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος και -πιθανόν- δεν θέλει να αποχωρήσει από την Αστάνα.

Άλλη μια αρκετά καλή περίπτωση που μπορεί να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ είναι εφικτή οικονομικά ταυτόχρονα με αρκετή προϋπηρεσία στα Ευρωπαϊκά παρκέ και συνάμα free agent:

Chris Johnson 2.11 - 105 κιλά.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Johnson_%28basketball,_born_1985%29

Chris Johnson - Dunkable MIX by MISIEK


Άλλη μια επισήμανση σχετικά με το ρίσκο που εμπεριέχει μια οποιαδήποτε επιλογή. Στη δεινή θέση που βρίσκεται τώρα ο Ολυμπιακός για παράδειγμα και αντιμετωπίζει το φάσμα του αποκλεισμού από την επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, θα προτιμούσα να κινηθώ με αρκετό ρίσκο για μια προσθήκη παίκτη, αντί να κολλήσω στο βάλτο της σιγουριάς που προσφέρει το ρόστερ του Ολυμπιακού. 

Chris Walker 2.08 100 κιλά.   

https://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Walker_%28basketball,_born_1994%29

Chris Walker Records SICK Triple Double!! 46 Points, 16 Rebounds & 10 Blocks - Full Highlights.

Μακάρι να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς για φέτος και καλή συνέχεια στην ομάδα μας. Για εκείνους που δεν το παρατήρησαν, να το ξαναγράψω:

Καλή συνέχεια στην ομάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου