Qyntel Woods

Qyntel Woods
Woods on the fastbreak.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Heavy Horses.

Jethro Tull - Heavy Horses (1978 Widescreen) 

Καλησπέρα σας!

Η μεταγραφική φημολογία οργιάζει καιρό τώρα, ενώ πλέον η επικαιρότητα απαιτεί νέα, διαφοροποιημένα σχόλια. Πώς προέκυψαν αυτά; Εξαιτίας του Ολυμπιακού που έχασε το πρωτάθλημα με κατεβασμένα χέρια από τον αιώνιο -αγωνιστικά πάντοτε- αντίπαλο. Δικαίως.

Κανείς νοήμων Γαύρος δεν ισχυρίζεται το αντίθετο παρά τις καίριες διαιτητικές παρεμβάσεις σε σημεία των αγώνων που διαμόρφωναν ιδανικά ένα σεβαστό πλεονέκτημα στη διαφορά υπέρ του αντιπάλου καθώς επίσης και τις instagram-ικές οχλήσεις (για να μη γράψω προκλήσεις) του ιδιοκτήτη και μεγαλοπαράγοντα του αντίπαλου σωματείου.

Πήγε χαμένη η μέγιστη ευκαιρία για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα από την εποχή του Ξανθού. Εξαιτίας της κόπωσης (ο κύριος Γκατζούλης θα έπρεπε να είχε φροντίσει για το μέγιστο δυνατό φορμάρισμα στους τελικούς), των τραυματισμών κομβικών παικτών, της ανεπάρκειας του προπονητή Σφαιρόπουλου -για μερίδα οπαδών- να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές δυσκολίες που έθεσε ο αντίπαλος προπονητής καθώς και την αναποτελεσματικότητα ορισμένων κομβικών (Σπανούλης, Πρίντεζης) ή αναπληρωματικών παικτών (Birch, Παπαπέτρου) της ομάδας να ανταπεξέλθουν με παρρησία στις αγωνιστικές ανάγκες των τελικών.


Ύστερα από όλα αυτά τα στενόχωρα συμβάντα και τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΣΕΦ το βράδυ του 5ου τελικού -εξαιτίας των οποίων προέκυψε και η φημολογία για συμφωνία του Μάντζαρη με τον Πάο- καταλήξαμε στο σημείο να έχουμε όλους τους ξένους παίκτες της ομάδας υπ'ατμόν. Εκτός του Σέρβου Nikola Milutinov, που θεωρείται ο μόνος βέβαιος για παραμονή σε συνδυασμό με τη θέληση διοικούντων και προπονητή (εκτίμησή μου ότι τρίζει η καρέκλα του Σφαιρόπουλου στο πρώτο σημαντικό αρνητικό αποτέλεσμα), εκτός αν αποφασίσουν να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους οι Spurs, μετά από μια διαφαινόμενη απόσυρση του Manu Ginobili. 

Ακόμα και σ'αυτή την εξέλιξη, υπάρχει παίκτης που έχει εκδηλώσει σε σημερινή προσωπική συζήτηση το ενδιαφέρον του να παίξει στον Ολυμπιακό. "Συμπαθέστατος και προσιτός" όπως μου μετέφερε φίλος που μίλησαν προσωπικά σήμερα το πρωί (Δευτέρα 17-7), "ψάχνει ομάδα" και πιθανότατα "περιμένει τον Ολυμπιακό". Για του λόγου το αληθές, ορίστε η μία φωτογραφία του παίκτη (Artsiom Parakhouski), από τις τρεις που έχω στη διάθεσή μου.

Πρωτόγνωρο γεγονός, η αλλαγή 5+1 ξένων από το ρόστερ ομάδας του Σφαιρόπουλου. Ούτε την δεύτερη χρονιά του δεν δοκίμασε τόσες μαζικές αλλαγές. Οι αποχωρήσεις των Young, Hackett, Green, Lojeski, Birch και Waters είναι γεγονός, ενώ έχουν προκύψει ταχύτατα οι πρώτες προσθήκες αντικαταστατών.

Janis Strelnieks - Welcome to Olympiacos B.C.

Η πρώτη -αναπάντεχη λόγω εξαγοράς- προσθήκη ήταν του Λετονού Janis Strelnieks, ενός άσου με εξαιρετική εκτέλεση από μακρινή απόσταση και καλή δημιουργία. Περισσότερο θα ταίριαζε στη θέση δύο αν η ομάδα μας αποφασίσει να τρέξει στην επίθεση. Παίκτης με συγκεκριμένες δυνατότητες αλλά άριστη ανταποδοτικότητα στο ισοζύγιο αξίας-τιμής.

George Bogris - Welcome To Olympiacos B.C.


Έλληνας ψηλός στη θέση 5 ως δεύτερη μεταγραφή, ο Γιώργος Μπόγρης, με περγαμηνές το βραβείο του καλύτερου σέντερ της διοργάνωσης του Champions League κι ενός από τους περισσότερο ουσιαστικούς ψηλούς της Ισπανικής λίγκας. Ο μόνος παίκτης που θα αυξήσει τα διαρκείας στο γυναικείο πληθυσμό ενώ η σύντροφός του θα συνδράμει αντίστοιχα για τον ανδρικό πληθυσμό του ΣΕΦ.

Kim Tillie - Welcome To Olympiacos B.C. ᴴᴰ


Τρίτος στη σειρά ο Γάλλος Kim Tillie (που προτιμά την Αμερικάνικη προφορά του επιθέτου του) από τη Μπασκόνια. Ένας power forward -μετά από χρόνια- που θεωρείται αθλητικός και είναι αρκετά υψηλός για να παίξει στη θέση 5. Δεδομένα δεν γνωρίζει τη θέση 5 στην επίθεση αλλά θα μπορεί τουλάχιστον να τοποθετεί αμυντικά κατάλληλα το σώμα του στη θέση 5, όπως κάποτε ο Antic. Έχουν αρκετά κοινά με τον Antic πάντως. Πληροφορίες από Ισπανία, έκαναν λόγο για τον πιο "βρώμικο" αμυντικά παίκτη μετά τον Reyes.

Jamel Mclean - Welcome To Olympiacos B.C.

Ακολούθησε η προσθήκη του Jamel McLean, μετά την ηθελημένη αποχώρηση του Khem Birch. Η ομάδα επιθυμούσε διακριτικά την αποχώρηση -προς το ΝΒΑ- του Καναδού, ενώ κι ο ίδιος δεν επιθυμούσε πλέον την παραμονή του στην ομάδα του Πειραιά. Η καλύτερη δυνατή εξέλιξη και για τις δύο πλευρές. Ο Αμερικάνος αντικαταστάτης του, είναι ουσιαστικά ένα undersized 5άρι και ύψος 2.03, με λιγότερες αμυντικές περγαμηνές από τον προκάτοχό του -άσχετα αν η στατιστική κατέγραφε 1 κλέψιμο μέσο όρο ανά παιχνίδι- αλλά με σαφέστατους επιθετικούς προσανατολισμούς και ατομική δημιουργία κάτω από το καλάθι.

Το μεγαλύτερο σήριαλ μας προέκυψε στη χηρεύουσα θέση του Green: Larkin, Jovic, Jackson, Hickman, McCollum, Rice. Είναι δεδομένο ότι η ομάδα χρειάζεται πρωταρχικά 2άρι με σκορ και κατά δεύτερο λόγο δημιουργία ή έστω δημιουργό που να σκοράρει με άνεση.

Ο Larkin απαίτησε τουλάχιστον 1,2 ετήσιο συμβόλαιο (από πληροφόρηση), όπως κι ο McCollum, αλλά ο Ολυμπιακός δεν προσφέρει τόσα σε καμία περίπτωση. Ο Larkin είναι ο παίκτης που ήθελε από την αρχή ο Σφαιρόπουλος και περιμένει το ντόμινο αποχώρησης του από τη Μπασκόνια, οικονομικό "σκάσιμο" του Κερεχέτα και ταυτόχρονη απόσυρση της Μπαρτσελόνα από την υπόθεση. Με 1,2 που προσφέρει και χωρίς την αναμενόμενη αύξηση της προσφοράς, είναι σχεδόν αδύνατο να τον δελεάσει, αφού η πρόταση (χωρίς την εφορία) που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του είναι κοντά στο 1,5 το χρόνο. 

Η "οικεία" σε όλους μας πρόταση είναι 1+1 διάρκεια συμβολαίου και $800.000 ετήσιο συμβόλαιο. Στον Hickman προσφέρθηκαν τα $800.000 αλλά εκείνος προτίμησε την πρόταση του διετούς της Βαμβέργης.


Το Eurohoops αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης Larkin και Hanga σε Μπαρτσελόνα, ώστε να μείνει ελεύθερος ο Rice και να καταλήξει τελικά στο ΣΕΦ. 

Οι φίλτατοι Sober και RedMastro -ίσως και o MikeTrashtalker όπως παρατήρησα από tweets reminders που μου μόστραρε το Twitter σε refresh- έκαναν σαφέστατη αναφορά στον Dwight Buycks. 

Παίκτης που ήθελε πέρσι ο Σφαιρόπουλος. Όπως και τον Brian Roberts. Συμμετείχαν αμφότεροι στο Summer League. Κλάσεις ανώτερος ο δεύτερος (Roberts) και πολύ μέτρια περίπτωση ο πρώτος (Buycks). Εννοείται ότι είναι προτιμότερος ο Roberts ακόμα κι αν είναι σχεδόν 8 πόντους κοντύτερος του Buycks.

Γιατί όμως δεν ανεβάζει την προσφορά του ο Ολυμπιακός ώστε να πάρει ό,τι πιο διαθέσιμο κυκλοφορεί κι "αφήνει" να χάνονται κατά συρροή οι κοντοί; Επειδή "έχασε" την υπόθεση "Ισπανία ή τίποτα" της συζύγου του φίλτατου Granger; Προφανώς και όχι. Η πρόταση του Ολυμπιακού ανέρχεται στις $900.000 αλλά έχει τον παίκτη στην αναμονή μέχρι τις 20-7. Τη μέρα που οριοθετούνται οι παραμονές-αποχωρήσεις των "υπαρχόντων" παικτών (προτάθηκε στον Lojeski παραμονή με τα μισά του προηγούμενου συμβολαίου του). Έγκυρη πληροφόρηση από μεγάλο δημοσιογράφο βέβαια, αναφέρει ότι δεν επιθυμεί τον Granger στον Ολυμπιακό ο προπονητής μας. 

Αφού λοιπόν ο Σφαιρόπουλος δεν "γουστάρει" Granger και κρατούσε στην αναμονή τόσο καιρό τους Jackson, Hickman, McCollum και σία, σημαίνει ότι ο εκλεκτός του είναι ο Larkin. Περιμένει μέχρι τις 20 του μήνα λοιπόν, ώστε να διώξει αναίμακτα Lojeski-Green, να διατηρήσει Milutinov ταυτόχρονα, μήπως και αποσυρθεί η Μπάρτσα από την υπόθεση Larkin κι αναγκαστεί να κρατήσει Rice ή να πάρει άλλον ώστε μέσω του ντόμινο να μείνει χωρίς ομάδα ο Larkin. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και προβλέψεις που διχάζουν πολλούς.  
Ποιο είναι τελικά το πλάνο; Το πλάνο είναι "αγοράζουμε" τον πιο φθηνό. Αυτό γίνεται χρόνια τώρα. Το ερώτημα είναι γιατί και ποιον περιμένουν και δεν υπέγραψαν κάποιον από τους προαναφερθέντες ενώ τους είχαν στην αναμονή;


Εκτίμησή μου αποτελεί, ότι ο Σφαιρόπουλος θα καταλήξει (έστω κι αν τον ωθήσουν προς την επιλογή Granger) σε κάποιον με περισσότερες και κυριαρχικές playmaking abilities, ενώ θα προσθέσει ένα υποφερτό 2-3άρι για τη θέση του αποχωρήσαντα Matt Lojeski. Ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες κατά την κρίση μου;

Ο Ουρουγουανός free agent Jayson Granger -με εναλλακτική τον Nate Wolters πρώην του Crvena Zvezda- που μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία στις δύο θέσεις της περιφέρειας και ο Matt Janning, free agent 2-3άρι, πρώην της Lokomotiv Kuban. Αν έπρεπε να ποντάρω σε κάποιους τα χρήματά μου, θα πόνταρα σε Granger και Janning για τις δύο τελευταίες θέσεις ξένων του Ολυμπιακού.

Μια υπόθεση "επαναδιαπραγμάτευσης" που δεν βγήκε προς τα έξω, αλλά δεν μου επιτρέπεται να την αναφέρω, να είστε βέβαιοι ότι θα έκανε το μισό πληθυσμό των μπασκετικών Γαύρων να αναθεματίζουν που δεν πραγματοποιήθηκε στον ιδεατό χρόνο.

Βαριά χαρτιά οι ξένοι μας; Όχι τόσο. Περισσότερο Heavy Horses, μου φέρνουν κατά νου...
Καλό υπόλοιπου καλοκαιριού να έχουμε!

Edit:

Το γράφω σαν μέρος του κειμένου, ώστε να μη χαθεί ανάμεσα στα σχόλια και ξεχαστεί ο παίκτης.
Ανακάλυψα έναν ψηλό, που είναι άγουρος ακόμα, αλλά σε ένα-δύο χρόνια θα αξίζει $1.000.000 σε περίπτωση βέβαια, που παραμείνει υγιής και χωρίς τραυματισμούς φυσικά.
Το όνομα του Norvel Pelle. Ο τύπος είναι 24 ετών, βλέπει τον κόσμο από τα 211 εκατοστά, ζυγίζει 98 κιλά και αγωνίζεται στη θέση 5.
Πρόκειται για τεράστια ευκαιρία, να αγορασθεί ο παίκτης σαν μορφή επένδυσης, πριν τον ανακαλύψουν τα άλλα μεγάλα clubs του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως μελλοντική επένδυση για τον Ολυμπιακό.Αν θέλουμε να συγκρίνουμε τα προσόντα του (αλτικός, ταχύς, εύστροφος, εξελίξιμος και με πολλές προοπτικές), θα μπορούσαμε κάλλιστα να αναφέρουμε τον Ekpe Udoh.
Παραθέτω δύο video. Ένα πρόσφατο κι ένα παλιότερο από την αναπτυξιακή λίγκα.
Αναμένω τα σχόλιά σας. Αξίζει τον κόπο η συγκεκριμένη περίπτωση;
 

Norvel Pelle "PEPSI LEBANESE BASKETBALL LEAGUE 2016" season highlight

Norvel Pelle: NBA D-League Highlights of NBA Draft Prospect 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου